plandelman banner 2

Groter, grootser & schoner:

DE UTRECHTSE PLANDELDAGEN (27 t/m 30 juni 2024)

 

 

Plandelman trommelt lokale opruimhelden op voor een giga-schoonmaak. Na het succes van De 2de Utrechtse Plandeldag presenteert hij nu: De Utrechtse Plandeldagen. Zo hebben de opruimhelden vier dagen de kans om mee te doen of aan te haken. Zo doe je mee:

1. Zet het affiche (zie onder) in de buurtapp of op socials, of vraag een geprinte poster aan en kijk of je meer opgeruimde types op de been krijgt
2. Kies een dag en tijd en stuur je startlocatie naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Wil je nog meer bereik, plaats jouw actiteit dan op BuurtNatuur030.nl (of kijk of er al iemand in jouw omgeving iets organiseert)
3. Download de gratis WePlog-app voor Android en iPhone en word daar lid van de groep 'Utrecht Plandelt'.

4. Zie je een iemand anders in Utrecht met een knijper in de weer? Geef hem, haar of hen een duimpje omhoog!

plandeldagenbanner utrecht24 

Waar?

Waar kun je aan de plandel? Overal! In je eigen straatje, of in dat van een ander. De eigen buurt, stoep of speeltuin. Of ga bij een vriend of familielid ergens in Utrecht helpen en ga samen op plandelpad: gezellig!

Wanneer?
Op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 juni 2024.

Hoe lang?
Dat bepaal je lekker zelf. Ook een plandeling van 10 minuten maakt impact.

Meld je NU aan...
... en claim alvast jouw straatje of stukje Utrecht. Dan blijf je ook als eerste op de hoogte van het programma: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wat heb je nodig?
Met een opgeruimd humeur kom je al een heel eind! Als je een handige grijpstok wil, dan kun je die met speciale Utrecht Schone Stad-vuilniszakken aanvragen door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Maar met een tuinhandschoen kom je ook al een heel eind. Het is super als je met de WePlog-app zou willen lopen. Deze is hier te downloaden voor Android en iPhone. De app is niet overigens niet verplicht, maar maakt het wel makkelijker om te kijken of we samen boven de 2000 straten van vorig jaar uit kunnen komen! In de app is een speciale groep aangemaakt (Utrecht Plandelt!) waar je lid van kunt worden.

Draag iets groens
Er is geen officiele dresscode, maar als je iets groens in de garderobe hebt hangen: vooral aantrekken! Heb je helemaal niks groens, dan wil je misschien zo'n bijzonder P-shirt? Lees maar verder hoe je daar kans op maakt!

Merchandise
Het originele, exclusieve P-Shirt. Gemaakt voor de echte opruimhelden. Nergens te koop, alleen te verdienen. Als je tien man/vrouw/kids op weet te trommelen om samen aan de slag te gaan, dan heb je er een verdiend. Stuur in dat geval even een apart mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je voornemen en de groepsgrootte. Beschikbare maten (zolang de voorraad strekt): 9-11 jaar, S, M, L, XL en XXL.

Gratis naar de film
Op zaterdag 29 juni rollen we de groene loper uit bij Kinepolis Jaarbeurs  voor iedereen met een (bij voorkeur) volle Plandelbingokaart gratis. Voor de junior-opruimhelden keert Disney’s WALL-E (om 13:00 uur) eenmalig terug op het grote witte doek. Deze grappige en hartverwarmende animatieklassieker uit de Pixar-stal gaat over de toegewijde robot WALL-E, die als enige overgebleven bewoner de aarde schoonmaakt. In de bioscoop en op het Jaarbeursplein rijdt ook een echt werkende WALL-E rond; het resultaat van vier jaar bouwwerk van Martijn van Dijk van R2 Buildersclub NL.


Daarnaast staat in Kinepolis de inspirerende documentaire BIGGER THAN US (om 15:00 uur) op het programma. In deze film van en over Melati, die zich sinds haar zesde inzet tegen de plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië en die op Bali een verbod op plastic boodschappentasjes realiseerde, gaat deze heldin op bezoek bij de jonge changemakers van vandaag.

 

plandeldag poster utrecht3

PROGRAMMA (in wording en onder voorbehoud)
Alle dagen: plandelen waar & wanneer je maar wil, naar eigen inzicht!

Dinsdag 25 juni
12:30 Green Office Plandeling, Denver House, Bolognalaan 99
15:30 Plandelbingo in & rond Bibliotheek Hoograven, Smaragdplein

Donderdag 27 juni
09:00 Officiele opening met buurtplandeling, Buurtkamer De Klop, Overvecht
10:30 Street Art-Plandeling met Marije Lieuwens, Kalymnosdreef

thumbnail Eindresultaat 2017 06 01 DeStijl Muur Juri Hiensch NR 0266
12:00 Plandellunch Bedrijvenhub Fair Resource Foundations, 2de Daalsedijk
13:30 Op zoek naar de Bron met Zwerfie Rotterdam
17:00-19:00 Plandelen en diner met buren en dak- en thuislozen van de Jacobikerk. Gratis aanmelden via EventBrite.
19:30 De Grote Zwerfinator-lezing & Q&A met de enige echte Dirk Groot en zijn mobiele Zwerfie Museum, Huis van Actief Burgerschap, bibliotheek Neude

Vrijdag 28 juni

09:00 Amina & Plandelman met schoolkids op schattenjacht, op basisschool Schateiland.
10:00-13:00 Coen van het Wijkinformatiepunt vult zijn Bakfiets met leen-grijpstokken, Van Starkenborghof 28

13:00 Zero Waste Plandeltour, startpunt E&co, Lange Viestraat. Gratis tickets via EventBrite
15:00-17:00 Pluppen: Suppen en plandelen op de gracht, met Whats’UP Utrecht. Aanmelden via deze BuurtNatuur030-pagina.
Whatsup klein

19:30 Paddenstoelplandeling. Plandelman gaat back to Lunetten, de plek waar het (voor hem) allemaal begon, voor een rondje rond de iconische paddenstoel. Activiteit van de bewonersgroep Lunetten Plandelt, verzamelpunt De Musketon
4032x3024Lunetten Plandelt IMG 3071 1


Zaterdag 29 juni
 
11:30 Hartje van Kanaleneiland met Karim, Kristina & co én aftrap door Plandelboy Attila, Marshalllaan 14-18. Met rond 13:00 uur Poffertjes van de Wastebar.
11:00 & 13:00 Op zoek naar Plastic & de Galercopperbrug. Gids Hans-Peter neemt je mee op plandeltijdreis door Historisch Kanaleneiland en trakteert op ouderwets lekkere poffertjes van de Wastebar, voor theehuis/pizzeria Nachat van wijkhost Abdel Arguioui, Marco Pololaan 479. (inclusief cadeauboek Op zoek naar de Galecopperdijk)

12:00 4D Cinema Experience met robothond Enjoy Cleaning Up (tijdstip en plek nog te bepalen)

12:00-13:00 Woonins Frietplandeling (Woudsenderaklaan/Koldijksterraklaan, Leidsche Rijn)

13:00 Gratis naar de film (in ruil voor zwerfafval) bij Kinepolis, Jaarbeursplein: om 13:00 uur WALL-E en om 15:00 uur Bigger than Us.

14:00-15:00 Woonin trakteert plandelaars op ijsjes (Woudsenderaklaan/Koldijksterraklaan, Leidsche Rijn)
16:00 Groepsfoto, borrel en optreden Lui uit Lunetten, Koppelsteede Utrecht

Zondag 30 juni
11:00 Partij voor de Dieren Cleanup, Merelstraat
12:30 Buurtinitiatieven en filmvertoning Surfer To-Go, Bibliotheek Leidsche Rijn. Met poffertjes van De Wastebar.

13:00/14:30/16:00 uur: Gluren (& plandelen) bij de Buren met optreden van de SaxSisters, Alexandertuin, ingang: poort naast Alexander de Grotelaan 234

13:30 & 15:00 Historisch Kanaleneiland wandel-plandeling met gids Hans-Peter Lassche, vertrek- en eindpunt Alexandertuin. Inclusief gratis boek 'Op zoek naar de Galecopperdijk'. Via topotijdreis kun je al wat huiswerk maken.

14:00 Panda-plandeling met WWF Utrecht, Zocherpark. Aanmelden via deze WWF-link.


16:00 Van Lieflandpark: buurtplandeling met poffertjes. Zie activiteit op BuurtNatuur030.